Stanování

Ve čtvrtek ráno žáci místo s aktovkami do školy zamířili s batohy, spacáky a stany. Čekalo nás totiž dobrodružství v podobě dvoudenního školního výletu.

Od školy jsme vyrazili chviličku po půl deváté a cesta nám rychle ubíhala. Plnily se zábavné úkoly, zpívaly písničky, pozorovala se příroda a samozřejmě zbyl čas také na svačinku. Za necelé dvě hodinky jsme dorazili do tábora a bez větších okolků se všichni pustili do stavění stanů. Naštěstí tato akce proběhla celkem hladce (však už jsme zkušení táborníci). Po práci všem vyhládlo a opečené buřtíky tedy přišly více než vhod. 

Počasí nám přálo, a tak nemohlo přijít na řadu nic jiného, než smočení se v potoce. Kromě cachtání jsme vyzkoušeli také sjezd na kanoi. To byla taková legrace, že s tím nikdo nechtěl přestat. Odpoledne ubíhalo v duchu společných her a k večeru pak dorazila ta nejvítanější návštěva - naši rodiče. Děti je provedly po táboře, všechno ukázaly, pozvaly je na buřtguláš a posezení u ohně. Proběhl také menší fotbalový turnaj s tatínky a pro velký úspěch znovu plavení se kanoí.

Už se pomalu začalo stmívat a my se s rodiči museli rozloučit. Zamávali jsme jim na cestu a vůbec nesmutnili, protože jsme toho měli ještě hodně v plánu - zpívání u táboráku, vyprávění příběhů nebo mini bobříka odvahy do "indiánksého vězení".

Po celém dni padli malí táborníci unaveni do stanů a spali jako miminka až do rána. 

1000036314.jpg

Moc děkujeme maminkám i tatínkům za pomoc s občerstvením.

Vytisknout E-mail