Noc s Andersenem

V pátek jsme spali ve škole...

andersena.jpeg

Jako každý rok na konci března se i letos konala oblíbená "Noc s Andersenem" - akce knihoven a škol v celé České republice, která si bere za cíl podporu dětského čtenářství, při níž děti nocují v knihovně u příležitosti výročí narození dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena. 
 

Naše dobrodružné přespání ve škole začalo seznámením se s H. Ch. Andersenem, jeho životem a nejznámějšími pohádkami, které napsal. Zjistili jsme, že jich známe opravdu hodně. Společně jsme si pak přečetli vyprávění  "O ošklivém káčátku". Ze všech známých příběhů nakonec vznikl barevný pohádkový plakát.

Připravena byla také "Šifra pana Andersena". Zde bylo nutné pro změnu uplatnit znalosti o klasických českých pohádkách. Zábavné doplňovačky, křížovky a šifry rozmístěné po celé škole nás dovedly až k věži, ve které byl ukrytý pohádkový poklad.

Po vydatné večeři se ze školní chodby stalo přehlídkové molo. Zde se nám představili všichni hrdinové z našich nejoblíbenějších pohádkových knížek. Byla to velká legrace. 

Jakmile se setmělo, vydali jsme se na velmi očekávanou noční bojovku. Cestu setmělou pěšinou ke hřbitovu zdolali všichni a pak už nám nic nebránilo přichystat si spací místa, spáchat večerní hygienu a šup do pyžam a do spacáků. Po pohádce  na dobrou noc malí čtenáři skoro okamžitě usnuli.

Ráno jsme se vzbudili, posnídali buchty a jiné dobrůtky od maminek a rozešli se domů.

Už teď se těšíme zase za rok na další  školní „přespávačku“.

 

Vytisknout E-mail